Renowacja urządzeń gastronomicznych
Codzienne, intensywne użytkowanie urządzeń gastronomicznych nie tylko wpływa na ich poprawne działanie, ale również na ich wygląd. O ile w przypadku urządzeń znajdujących się na zapleczu walory estetyczne mogą być mniej istotne, tak w przypadku urządzeń na widoku stan wizualny staje się istotny.
Doskonałym przykładem urządzeń, które szybko tracą swój blask, jest wyciskarka do cytrusów. Przez wiele lat urządzenia, które utraciły walory estetyczne, wymieniano na nowe. Na szczęście od kilku lat widać rozwijający się trend gospodarki cyrkularnej, w imię której sprawne urządzenia odświeża się i przywraca do służby. W tym wpisie przedstawimy przykłady urządzeń i możliwości ich renowacji.
Naturalne ślady użytkowania to nie usterka
Wyciskarka do cytrusów posłuży nam za idealny przykład, ponieważ może długo pracować bez awarii, jednak szybko może stracić swoje walory wizualne. Dzieje się tak przez soki z cytrusów. W praktyce oznacza to, że mają szczególnie negatywny wpływ na elementy metalowe i lakierowane. Profesjonalne gastronomiczne wyciskarki do owoców spotykane w kawiarniach, barach i restauracjach to urządzenia, które pozostają właściwie w nieprzerwanym użytkowaniu. W efekcie ciągłego kontaktu z sokami z cytrusów i niedokładnego czyszczenia mogą pojawić się ciężkie do usunięcia zacieki oraz uszkodzenia lakieru. Jednak utrata walorów wizualnych nie musi oznaczać, że urządzenie należy wyrzucić i zastąpić nowym.
Drugie życie sprawnych urządzeń
Przed podjęciem decyzji o wymianie sprawnego urządzenia na zupełnie nowe, warto skontaktować się z naszym serwisem i rozważyć profesjonalną renowację posiadanego modelu. Urządzenie można dostarczyć do nas osobiście lub przesłać kurierem.
Serwisując wyciskarkę do cytrusów, nasi serwisanci przeprowadzają dokładną inspekcję całego mechanizmu. Podczas przeglądu weryfikują uszczelnienie urządzenia oraz poprawne funkcjonowanie instalacji elektrycznej. Gdy zachodzi potrzeba naprawy, zawsze staramy się korzystać z dostępnych w pełni sprawnych części zamiennych, zamiast sięgać po kolejne nowe elementy. Dzięki temu zapewniamy długą bezawaryjną pracę jednego urządzenia, jednocześnie ograniczając wprowadzanie do użycia kolejnych nowych, bardziej awaryjnych urządzeń.
Personalizacja bez ograniczeń
Gdy stan techniczny urządzenia nie wykazuje przeciwwskazań do dalszego użytkowania, możemy przystąpić do kompleksowej renowacji. Po dokładnym oczyszczeniu obudowy urządzenia oraz drobnych elementów jak śruby i nakrętki oferujemy lakierowanie w dowolnym kolorze z palety RAL. Dzięki temu właściciel zyskuje komfort spersonalizowania serwisowanego urządzenia. Zdecydowanie ułatwi to dopasowanie go do aktualnego wystroju lokalu i do pozostałych urządzeń, często pochodzących od innych producentów. Przykładowe renowacje wyciskarek Hamilton Beach można zobaczyć w sklepie online.
Renowacja zamiast wymiany na nowe
Wyciskarka do cytrusów to nie jedyne urządzenie, które w łatwy sposób możemy uchronić od przedwczesnej utylizacji. Wśród urządzeń eksponowanych i równie podatnych na uszkodzenia lakieru można wymienić też młynki do kawy. Młynki Mazzer mogą posłużyć za idealny przykład renowacji zrealizowanych przez serwis nenpo, które wpisują się w zasady gospodarki cyrkularnej. Przed zakupem nowego urządzenia dobrze pamiętać, że profesjonalny serwis zawsze będzie mniejszym wydatkiem i da bardziej ekologiczne, zrównoważone efekty.
Zachęcamy do skontaktowania się bezpośrednio z naszym serwisem w celu przygotowania indywidualnej oferty na renowację urządzeń gastronomicznych.
Blog
- Innowacyjny ekspres do kawy Heylo
- Targi Host Milano 2023 – Kulisy sukcesu naszej firmy w świecie gastronomii
- Warszawskie kawiarnie stawiają na niezawodne używane urządzenia
- Renowacja urządzeń gastronomicznych
- Jak zaoszczędzić na serwisie gastronomicznym?
- Serwis witryn do lodów i konserwatorów
- Przegląd urządzeń gastronomicznych przed sezonem
- Serwisant urządzeń gastronomicznych – na czym właściwie polega jego praca?
- Kostkarka do baru – kiedy nie warto jej kupować?
- Używane sprzęty gastronomiczne powodem do dumy
- La Marzocco – ekspres do kawy najchętniej wybierany przez baristów
- Używane witryny do lodów w lokalnej cukierni
- Jakie wyposażenie do kawiarni?
- Jak wygląda naprawa urządzeń gastronomicznych?
- Zero waste pierwszym krokiem do gospodarki cyrkularnej
- Jak rozpoznać dobry serwis gastronomiczny?
- Najlepsza wyciskarka gastronomiczna do cytrusów
- Czyszczenie i konserwacja urządzeń gastronomicznych
- Konserwator do lodów – porady dla użytkowników
- Elektryczny kontakt grill – jaki wybrać?