Piece do pizzerii i piekarni

Opalane drewnem lub elektryczne
Dowiedz się więcej
Forni Pavesi Rimini

Jedyny taki piec do pizzy

Jedyny piec elektryczny zachowujący cechy pieca ogniotrwałego opalanego drewnem.

 

Łatwość obsługi i niskie zużycie energii to jego atuty.
Dzięki ogniotrwałemu dnu pizza piecze się jak w tradycyjnym piecu opalanym drewnem.

 

Elektryczny piec obrotowy

Specjalnie ukształtowane i wydajne elementy grzewcze są efektem szeroko zakrojonych badań i zostały zaprojektowane z myślą o równomiernym pieczeniu pizzy. Płytka drukowana, zaprojektowana specjalnie dla tego pieca, zarządza zużyciem energii, zapewniając niskie zużycie i doskonałe rezultaty pieczenia.

Obroty powierzchni do pieczenia kontroluje się za pomocą panelu z ekranem dotykowym, dzięki któremu kucharz może wybierać między różnymi prędkościami.

Montaż jest szybki i prosty: wystarczy podłączyć piekarnik do zasilania i okapu kuchennego lub zainstalować przewód kominowy, aby opary mogły uchodzić na zewnątrz.

Kongresie Szefów Kuchni i Restauratorów 2025

Tradycyjne piece do pizzy

Forni Pavesi Rimini

Piece Forni Pavesi Rimini są budowane ręcznie ze specjalnych, niezwykle zwartych cegieł ogniotrwałych o wysokiej zawartości tlenku glinu. Unikalne wymiary tych cegieł, o grubości 120 mm, pozwalają tworzyć piece na zamówienie, dostosowane do indywidualnych potrzeb użytkowników.

Zamów

Piece dostosowane do każdej potrzeby

Ręcznie wykonane z cegieł ogniotrwałych od 1977 roku

Rzemieślnicza budowa

Forni Pavesi Rimini wyróżnia kunszt wykonania, wysokiej jakości materiały oraz badania nad nowymi rozwiązaniami i technologiami, w pełnej zgodności z normami CE.

Do użytku profesjonalnego

Najwyższej klasy modele są budowane na zamówienie, aby spełnić potrzeby klienta
pod względem wielkości i estetyki pomieszczenia i są dostępne w wersji statycznej lub obrotowej.

Wyposażenie standardowe

Piece do pizzy budowane są z otwartą żeliwną podstawą, żeliwnymi drzwiami, granitową platformą pieca, żeliwnym frontem oraz termometrem do pomiaru temperatury.

Zamów

Kluczowe zalety Forni Pavesi Rinimi

Zainwestuj w piec pracujący na prestiż Twojej marki.

Oszczędność

Grubość kopuły wynosząca 20 cm pozwala na zmniejszenie zużycia energii o 80% i gwarantuje wysoką wydajność cieplną.

Wyjątkowość

Budowane ręcznie i na zamówienie, z pełnym poszanowaniem potrzeb klienta i przestrzeni roboczej. Nie ma dwóch takich samych pieców!

Solidność

Piece Forni Pavesi Rimini ważą średnio dwa razy więcej niż piece prefabrykowane, są odporne na zużycie i utratę ciepła.

Dane techniczne

Poznaj możliwości Forni Pavesi Rimini w wersji elektrycznej

Forni Pavesi Rimini Quadro

Forni Pavesi Rimini Quadro

Forni Pavesi Rimini Globo

Forni Pavesi Rimini Globo

Zamów rozmowę z naszym specjalistą

Szybki zakup profesjonalnych urządzeń gastronomicznych.