Najlepsza wyciskarka gastronomiczna do cytrusów

Najlepsza wyciskarka gastronomiczna do cytrusów

Najlepsza wyciskarka gastronomiczna do cytrusów pozwala zachować najwyższą jakość przygotowywanego soku. Obecnie w prawie każdym menu znajdziemy świeżo wyciskane soki. Pomagają zbilansować dietę, wzmacniają odporność organizmu oraz zwiększają energię. Dzięki dużej zawartości witaminy C soki z cytrusów są jednym z elementów dobrze zbilansowanej diety. Jaka wyciskarka jest zatem najlepsza?

Wyciskarka gastronomiczna do cytrusów dostosowana do naszych potrzeb

Mamy spory wybór producentów wyciskarek. Na stronie gastrohub.pl znajdziesz sprawdzone wyciskarki takie jak Hamilton Beach, Citrocasa czy Oranfresh. Przed zakupem wycinarki powinniśmy odpowiedzieć na kilka najważniejszych pytań, które ułatwią nam dobranie najlepszej wydajności.

  • Ile soków dziennie będziemy sprzedawać?
  • Czy mamy komfortowe miejsce do przygotowania napojów?
  • Ile mamy miejsca na ich przechowywanie?
  • Jaki poziom hałasu będzie dla nas odpowiedni?

Wydajność wyciskarki jest bardzo ważna

Jeżeli planujesz przygotowywać małe ilości soków z cytrusów, świetnie sprawdzi się Hamilton Beach 1G96700, który pozwala na przygotowanie około 20 l/godzinę. Dodatkowo można do niego dokupić różne rozmiary tzw. kamienia, dostosowanego do różnych wielkości owoców. Jeśli planujesz przygotowywać dużą ilości soku warto rozważyć zakup wyciskarki, która charakteryzuje się większą wydajność.

Co to jest wydajność wyciskarki gastronomicznej?

Wydajność wyciskarek opisuje producent i są to wartości przybliżone, uzależnione od rodzaju owocu. W związku z tym wielkość i moc urządzenia ma spore znaczenie.
Do przygotowania dużych ilości soków z pomarańczy najlepsza będzie automatyczna wyciskarka gastronomiczna firmy Citrocasa lub Oranfresh. Do tych urządzeń należy dobierać pomarańcze o określonych średnicach (zazwyczaj 6-8 cm). Wydajność wyciskarki Citrocasa to około 120l/godzinę czyli ok. 30 owoców/minutę.

Wyciskarka gastronomiczna – gdzie postawić w lokalu?

Wyciskarki kupowane do lokali to na ogół małe urządzenia, o małym poborze prądu. Wybierajać miejsce dla wyciskarki powinniśmy pamiętać, aby nie obciążyć zbytnio danego obwodu elektrycznego. Wyciskarki są najczęściej ustawiane blisko zmywarek i zlewów, czyli tam gdzie szybko i wygodnie można opłukać podzespoły.

Najlepsza używana wyciskarka gastronomiczna do cytrusów

Najlepsza wyciskarka gastronomiczna do cytrusów to tak naprawę każda profesjonalna wyciskarka, która z założenia działa dłużej i jest mniej awaryjna. Dobre wyciskarki są przystosowane do ciągłej wielogodzinnej pracy, w trudniejszych warunkach, pod większym obciążeniem, tak by sprostać wymaganiom klientów. Dodatkowo każda z nich stawia na wysoką jakość przygotowywanych soków.

Niezależnie od wybranego modelu, każda profesjonalna wyciskarka, o którą będziemy dbać i odpowiednio serwisować zawsze sprosta wymaganiom naszego punktu i personelu. Przecież i tak koniec końców chodzi o zadowolenie klientów końcowych, którzy otrzymują pyszne, zdrowe, świeżo wyciskane soki.

Sklep gastronomiczny